לאחר סיום עונה מעט מאכזב, אך כזה שכלל ניצחון חוץ יוקרתי על מכבי ת"א ושלל ניצחונות ליגה על קבוצות הצמרת, מסכם קפטן הפועל חיפה כדורסל
בראיון מיוחד לאתר האוהדים של הפועל חיפה 'הר הגעש באדום' את העונה ומדבר על הכדורסל הישראלי, הזרים ועל הפייבוריטית שלו בגמר. קריאה מהנה.
ראיין וערך: יובל לב.
ערב טוב, האם היתה בקבוצה אכזבה לאחר ההפסד בסדר מול בני הרצליה? האם לאור יחסי הכוחות בין שתי הקבוצות, היה אפשר להצליח יותר?
"לדעתי היינו שווים לפחות משחק אחד, כי אנחנו קבוצה לא פחות טובה מהרצליה ולדעתי נכשלנו בסדרה הזו.
היינו צריכים לנצח רק משחק אחד, כדי לשנות את המומנטום של הסדרה, אבל זה חלק מניסיון וותק של קבוצה.
זו היתה שנה מיוחדת, שהסתיימה בצורה צורמת, כי האמנתי שהיינו מסוגלים לעבור אותם
ואז להסתכל קדימה, אבל לצערי רצונות לחוד ומציאות לחול".
יש לכם זמן פנוי? משתתפים בקבוצות מיקוד בזום או עונים על סקרי צרכנות מהמחשב או הנייד ומקבלים כסף או תווי קניה לרשתות ולמסעדות יוקרה כולל תווי BUYME (מתאים גם לבני נוער). לחצו על הקישור להרשמה.
נראה שהעונה היתה די מתישה עם סיבוב פליאוף בסיום הליגה ולאחר מכן סדרת הפליאוף, עד כמה השיבוץ העמיס עליכם?
"אני חושב, שכל הקבוצות סבלו מלוח זמנים צפוף וזהה, אבל אנחנו גם סבלנו מפציעות. וראגס היה קצת פצוע בכתף וקאדים היה פצוע בברך.
לדעתי היה צריך היה לעשות שני סיבובים וסדרה, כי הסיבוב של הפליאוף היה חסר חשיבות ברגע שהפסדנו את המשחקים הראשונים.
היינו צריכים להגיע יותר טוב לפליאוף ונעשה את זה בעזרת השם בעונה הבאה".
אופק אביטל נגד מכבי ת"א. (צילום: הפועל חיפה).
איך הרגשת במשחק הניצחון חוץ היוקרתי נגד מכבי ת"א?
"עמית שימחון נתן את משחק חייו ושבר כמעט כל שיא ישראלי וזה מראה, כמה המדינה צריכה כדורסל ישראלי ושישראלים כמו עמית ובר טימור, הם הבסיס של הליגה.
באופן כללי הישראלים יותר אכפתיים והרצון שלהם לנצח, גבוה יותר מהרבה שחקנים אמריקאים, שמגיעים לכאן לעונה שנתיים וממשיכים ליעד הבא.
אנחנו מייצגים את המועדון ורוצים להתקבע במקום מסוים ולהפוך למשפחה ולחלק ממשהו גדול בענף.
לצערי לא מעט מאמנים ישראליים מסתכלים יותר על הזרים ונותנים להם משקל גדול יותר מהישראלים, אבל זו טעות,
כי הישראלים חזקים יותר מבחינת חיבור לקהל ולמועדון.
כשאתה מגיע למשחק עם שחקן שמחויב במאה אחוז או שמונים אחוז, יש הבדל משמעותי. בהפועל חיפה קדים ורגאס וגיידי הם הכי מחוייבים ואכפתיים ברמה של ישראלים
ולכן הרגשתי שאנחנו יכולים לנצח כמעט כל משחק. אלעד המאמן גרם לזרים ולישראלים להיות מחויבים ונחושים יותר מכל קבוצה אחרת. אבל התפקשש לנו בסוף ואכזבנו.
שמחתי לראות את שמחון שובר שיאי קריירה ואת בר טימור עושה ממוצע גבוה נגד מכבי ת"א ומנצח אותה, יחד עם שחקנים ישראלים. זה היה פשוט מדהים
וגם השדרנים הרגישו את הטירוף של המשחק,
במשחק שלנו נגד מכבי ת"א, נשארנו בהארכה האחרונה, חמישה ישראלים נגד מכבי ת"א, כי השאר יצאו בחמש עבירות.
ולמרות זאת, הצלחנו לגבור על מכבי ת"א, שמאד רצתה לנצח. ניצחנו אותה בזכות רצון וחכמת משחק.
אני מאמין שהדברים ישתנו בעונות הבאות, כי יש הרבה ישראלים ברמה גבוהה בליגה. כמו למשל ניב משגב שהיה פצוע שלושה חודשים וחזר בחולון עם ממוצע של 7 נקודות למשחק".
אופק אביטל, הפועל חיפה. (צילום: הפועל חיפה).
גדלת במכבי חיפה ועברת להפועל לפני חמש עונות. בהפועל קיבלת את סרט הקפטן והפכת לקפטן הכי צעיר בליגה. איך התחושות והשילוב שלך במועדון?
"אני מרוגש מהסיטואציה להיות בהפועל חיפה. הפועל חיפה זה מועדון שנתן לי המון ואני משתדל להחזיר לו המון.
גם לפני ואחרי אימונים אני מגיע כדי לתת את הכל ולעזור בכל מה שאני יכול מעבר לתפקידי כקפטן ושחקן, נטו מהלב ואהבה,
כי אני מקבל המון כבוד ואהבה, מה שלא הייתי מקבל באף מועדון בליגת העל.
בקיץ אהיה בן 25 ואני בטוח שאסתדר עם כל מאמן שיגיע, כי אני שחקן של מאמן מהילדות ועד לבוגרים.
אני נותן את הנשמה ומשקיע ומאמנים אוהבים אותי, לכן החיבור שלי לקבוצה, היה הכי פשוט וטבעי. הגעתי להפועל רעב לדקות כדורסל שלא קבלתי במכבי.
אמנם חבל לי שהם בלאומית, כי לנצח דרבי זו הרגשה עילאית, אבל מצד שני העיר אדומה כרגע לפחות בכדורסל.
קבלתי הרבה חום ואהבה בהפועל חיפה. אמנם היו לנו שנים קשות בלאומית, אבל להסתכל היום בדיעבד על המקום שהגענו אליו,
מאותו המקום שהיינו בו, זו נקודות ציון מטורפת לכל האנשים במועדון דני ריבקין, דטדט גץ, יובל רוסמן, אדי מינץ, אילן עמר ואלעד חסין.
אלעד הגיע אלינו כשהיינו במאבק תחתית בליגה השניה ולאט לאט השתפרנו.
הצלחנו להישאר בליגה. לנצח דרבי בליגה לאומית, כשניב ברקוביץ הנהיג והוביל אותו.
ניב הוא שחקן חכם עם אייקיו ברמה גבוהה, שהוסיף לנו המון. בזכות יכולת קבוצתית עלינו לליגת העל והשאר היסטוריה.
בשלוש השנים האחרונות הצלחנו באופן שקשה להסביר. מעליה לליגת העל ושנתיים רצוף להגיע לפליאוף עליון.
אני מאמין שהפועל חיפה עם המשכיות נכונה, תוכל לעשות צעד אחד נוסף קדימה עם המאמן הנכון".
כמה מילים על הקהל של הפועל חיפה איך הקשר שלך עם האוהדים?
"יש לנו את אחד הקהלים הטובים במדינה. אוהדים שמגיעים לכל מגרש בארץ ובחו"ל. אוהדים הגיעו לרוסיה ופתחו אבוקות. הצליחו לברוח מאנשי הביטחון ולהגיע למשחק.
התחלתי במכבי חיפה ועברתי בהפועל חיפה ולא חוויתי אהבה כזו. להגיע לרוממה ולראות 4500 איש, לקלוע שלשה מול הקהל כזה, זו פשוט הרגשה מחשמלת.
אלה לא אוהדי הצלחות, אלא אוהדים אמיתיים שאוהבים את הקבוצה. אותו קומץ של חמישים חבר'ה צעירים מעודד באותה התלהבות גם נגד הוד השרון, מגדל העמק וגם נגד מכבי ת"א.
כשהקומץ גדל עד ל4500 וכל הקהל אדום ובטירוף, זה בעצם האקסטרא פקטור שלנו.
הם היו השחקן השישי שלנו. לדעתי כל מועדון שמתיימר להצליח בליגת העל, לעשות פליאוף עליון ולהתחרות
נגד קבוצות בכירות כמו מכבי ת"א והפועל ירושלים, חייב קהל תומך מאחוריו.
את הפועל ירושלים ניצחנו 4 – 5 פעמים בשנתיים האחרונות וגם את הפועל אילת, בני הרצליה, חולון וכמובן מכבי ת"א.
אלה נקודות ציון למועדון והכל בזכות הקהל. להגיע להרצליה ולראות 150 איש מעודדים בטירוף, זה מחמם את הלב.
אני אישית הבנתי, מחברים וקרובים שהמון אוהדי כדורגל של הפועל חיפה התחילו להגיע לכדורסל.
האוהדים השרופים והמשפחות הגיעו בכמויות. אלפי אוהדים ממלאים את היציעים. היום אני הפועל בלב ובנשמה. הבנתי שהעונה לא היתה פשוטה להפועל חיפה בליגת העל בכדורגל,
וכרגע אנחנו יכולים להביא המון גאווה לאוהדים האדומים. אני פשוט מאושר שאוהדי הפועל מגיעים, נהנים והופכים להיות חלק ממועדון קטן אבל ענק".
אופק אביטל, הפועל חיפה. (צילום: הפועל חיפה).
מהם השאיפות המקצועיות שלך?
כרגע המטרה שלי היא להצליח עם הפועל חיפה. אני מרגיש ובטוח שאצליח לעשות את קפיצת המדרגה
ולהפוך להיות שחקן מרכזי בליגת העל. אני עובד מספיק קשה ומקווה מאד שזה יקרה.
כרגע דקות זה שם המשחק. אני מרגיש שהכרתי את הליגה ומה נדרש כדי להתקדם, להביא את האנרגיות, לקלוע שלשות, להזיז ולדחוף את הקבוצה.
אני מרגיש שאני מסוגל להיות חלק מרכזי בקבוצה בליגת העל וזו השאיפה שלי כרגע. אני בטוח שאני מסוגל להצליח יותר".
איך היה לשחק ולנצח את ג'ון ברתולומיאו נגד מכבי ת"א. שחקן שהוא בן בית אצלכם במשפחה? האם התערבתם על הניצחון?
"אני וג'ון פחות מסתכלים אחד על השני במשחק. לפעמים יש צחוקים בזריקות עונשין או הקנטות, אבל בסופו של דבר נאבקנו אחד בשני ואני שמח שניצחנו אותו.
אני בכיף הייתי מתערב איתו ,אבל בגלל יחסי כוחות, אמרתי שאם אני מנצח, אני צריך לקבל עשר ארוחות ולא אחת, אז הוא פחות אהב את הרעיון,
אז נשארו עם התערבות על הכבוד.
המשחק האחרון נגדם זה היה משחק עם קצת לחץ עליהם, כי הם לא רצו להפסיד ולקבל את הפועל ת"א ולכן היה לנו יותר כוח בהתמודדות.
אם נשווה אותנו להפועל ת"א למשל, אז אנחנו עם הרבה נחישות ונשמה ותקציב נמוך יותר, הצלחנו לעשות שתי עונות, יותר טובות מהם".
יש לכם זמן פנוי? עונים על סקרי צרכנות מהמחשב או הנייד ומקבלים כסף או תווי קניה לרשתות ולמסעדות יוקרה (מתאים גם לבני נוער). לחצו על הקישור להרשמה.
מי הפייבוריטית שלך לזכות באליפות?
"אני מעדיף שחבר טוב שלי, ניב משגב יקח אליפות ויהנה. הוא חלק מאד משמעותי בקבוצה.
המאמן גיא גודס נותן לו את המפתחות לרכז את הקבוצה והאמון שהוא מקבל ממנו מדהים. ניב ואני שומרים על קשר מהתקופה שבה שיחקנו יחד בהפועל חיפה וכיף לשמוע על היחס ואכפתיות,
של גיא כלפי ניב בכל החודשים שהוא היה פצוע. זה משהו מטורף. הוא הגיע לראות אותו מתאמן ועזר לו מקצועית ופיזית.
אני שמח בשביל חבר שלי, שיש לו מאמן כזה שמאמין בו. גיא גם מאמן נבחרת ואני מקווה שניב יתקדם גם לנבחרת. הפוטנציאל שלו ענק ואני הכי שמח בשבילו בעולם".
יש לך משהו להוסיף? נשמח לשמוע