במחזור פתיחת משחקי הפליאוף התחתון תארח הפועל חיפה את עירוני ק"ש.
דניס פוליאקוב, תומר יוספי ואליאל פרץ צפויים לפתוח במקום השחקנים המוצהבים.
כתב: בן לוי.
ביום ראשון הקרוב בשעה 20:15 תארח הפועל חיפה את עירוני קריית שמונה למשחק הראשון במסגרת הפליאוף התחתון.
שתי הקבוצות מגיעות במצב שונה לפליאוף – הפועל חיפה קיוותה להשתחל לפליאוף העליון, אך לבסוף לא הצליחה להעפיל אליו,
נשארה בפליאוף התחתון ואילו קריית שמונה נמצאת מתחת לקו האדום, מרחק של 3 נקודות מבני ריינה שמעליה.
הפועל חיפה למעשה סיימה את העונה, כאשר היא רחוקה 9 נקודות מהקו האדום, ולאחר תוצאה טובה מחר היא תוכל להתחיל לחשוב כבר על הכנות לקראת העונה הבאה.
מנגד לקריית שמונה כל משחק יהיה קריטי.
אליאל פרץ, צפוי לחור לפתוח בהרכב. (צילום: יוסי שקל).
במשחק האחרון כזכור, ניצחה הפועל חיפה את קריית שמונה בתוצאה 1-0 משער דרמטי של המגן גיא מזרחי בדקה ה- 92.
הפועל חיפה כאמור תגיע למשחק, כאשר ניצחון יבטיח לה כמעט בוודאות עונה נוספת בליגת העל.
גיא מזרחי, שער ניצחון מול הקבוצה במדיו שיחק בעונה שעברה. (צילום: יובל לב).
מסגל הקבוצה של רוני לוי ייעדרו לירן סרדל ודור מלול עקב כרטיסים צהובים ותמיר גלזר בעקבות פציעה. אל הסגל יחזרו נוביקובאס ודודי טוויטו.
הקשר אליאל פרץ אשר כבש את שער השויון נגד מכבי ת"א במחזור שעבר, צפוי לפתוח בהרכב, כאשר מנגד חנן ממן שאינו כשיר לחלוטין, עשוי להעלות כמחליף.
הבלם דניס פוליאקוב עשוי לפתוח בקישור האחורי, עקב חסרונם של הקשרים המוצהבים.
חמישה מזרי הקבוצה זומנו לסגל נבחרותיהם – שצ'קיץ' זומן לסגל מונטנגרו, קראנג'י להאיטי, פוליאקוב לבלארוס, קמארה לליבריה ונוביקובאס לנבחרת ליטא שם הוא משמש כקפטן הנבחרת.
תומר יוספי שחזר לסגל לאחר פציעה ונכנס כמחליף במשחק נגד מכבי תל אביב, עשוי לפתוח.
.
הרכב הפועל חיפה
לויטה,
מזרחי, אלחמיד, סוטיריו, טאהא, ביטון,
סקשיץ, יוספי, פוליאקוב, אליאל פרץ,,
קמארה, תורג'מן.
סטטיסטיקה
* שתי הקבוצות נפגשו 30 פעמים במסגרת ליגת העל, כשעירוני קרית שמונה מובילה 8:14 בניצחונות ועוד שמונה משחקים לא הוכרעו.
* אגב, בכל 30 המפגשים הובקעו שערים, וגיא מזרחי שמר על הרצף הזה כשקבע 0:1 לזכות הפועל חיפה בדקה ה-92 בעימות האחרון לפני כחודשיים.
* שתי הקבוצות הן מלכות התיקו של הליגה עם 12 משחקים שלא הוכרעו, כשהפועל חיפה סיימה כך את שלושת משחקי הבית האחרונים שלה.
ארבע תוצאות תיקו רצופות בבית? זה לא קרה לה מאז מרץ-אפריל 2019.
* הפועל חיפה כבשה פחות מכל קבוצה אחרת בליגה במשחקי בית: 10 שערים בלבד.
מצד שני, היא גם ספגה שבעה בלבד כמארחת – רק מכבי תל אביב עם מאזן טוב יותר (חמישה שערי חובה בבית).
יש לך משהו להוסיף? נשמח לשמוע