לקראת משחק: הפועל ת"א – הפועל חיפה (שבת 20:00)

לאחר שתי ניצחונות ליגה רצופים, יצאו מחר חניכיו של אלישע לוי למשחק חוץ בבלומפילד מול קבוצתו של ניר קלינגר.
בלם הרכש הניגרי איזוצ'וקוו אנתוני צפוי לערוך בכורה בהרכב. כאלף אוהדי הפועל חיפה צפויים להגיע למשחק.

לאחר שגברו בחוץ על מ.ס. אשדוד ועל הפועל קריית שמונה בבית, יצאו מחר שחקני הפועל חיפה למשחק חוץ מול הקבוצה האדומה מתל אביב.
רשימת הפצועים המתארכת של הפועל חיפה כוללת כעת את בן והבה שנפצע בלסת וכן את דור מלול, קווין טאפוקו, לואי טהא וגל אראל.
בלם הרכש החדש, הניגרי איזוצ'וקוו אנתוני, צפוי לערוך מחר הופעת בכורה במרכז ההגנה, כאשר נועם כהן ימשיך לפתוח בעמדת המגן הימני, במקום מלול.
בחיפה בונים על השלישייה הקדמית, הכוללת את חנן ממן, אלן אוז'בולט ובעיקר אלון תורג'מן שנמצא בכושר מצוין וכבש שלושה שערים בשני המשחקי האחרונים.


עלי כיאל והשוער אוהד לויטה. (צילום: יוסי שקל)

המאמן אלישע לוי: "עשינו נצחון חשוב מאוד במחזור הקודם, נצחון שני ברצף, אנחנו עם שבע נקודות וזה יפה, אבל אנחנו יודעים שזו רק הפתיחה.
קרב צמרת? אחרי שלושה משחקים, לא הייתי מגדיר אותו ככה, אבל ברור שלבוא ולשחק נגד הפועל תל אביב, לעיניי הקהל שלה, זה משחק מאוד קשה.
זה יהיה מבחן עבורנו, ואני מאוד מקווה שנמשיך להשתפר, כפי שאנחנו עושים עד עכשיו".


סעד פדידה (ימין). (צילום: יוסי שקל)

עד כה נמכרו כ-500 כרטיסים במכירה מוקדמת לאוהדי הקבוצה, כאשר למעלה מ-1,000 אוהדים של הקבוצה צפויים להגיע לבלומפילד.
עלות כרטיס לפני עמלות: נוער 40 ש"ח. בוגרים 80 ש"ח. רכישה באתר קופת ברק.

חניכיו של ניר קלינגר יגיעו למפגש עם מספר נקודות זהה לזה של הפועל חיפה (שתי נצחונות ותיקו) ועם הפרש שערים דומה.
כאשר לאחר תוצאת התיקו אחת מול מכבי פתח תקוה במחזור שעבר והרחקתו של הבלם אדי גוטליב, לאחר עימות עם אוהד, שפרץ למגרש,
תרצה הפועל תל אביב להמשיך את המגמה החיובית של פתיחת העונה, כדי להמשיך ולהיצמד לצמרת הגבוהה, עד למפגשים מול הקבוצות החזקות בליגה.
המאמן ניר קלינגר ישב ביציע בשל ההרחקה הממושכת מאז משחק הדרבי נגד מכבי ת"א, כאשר נותרו לו עוד שלושה משחקים נוספים מחוץ לכר הדשא.

את גוטליב המורחק יחליף מחר סיאנדה קולו. בן ביטון שסובל מפציעה ונעזר בזריקות, יהיה כשיר לשחק.
לקלינגר התחבטות בעיקר לגבי עמדה אחת בהתקפה והוא יבחר בין שלומי אזולאי לאושר דוידה.
לוסיו אמור לפתוח שוב בשפיץ ולהשאיר את יואב תומר על הספסל. שלומי אזולאי הקשר ימשיך להיעדר בגלל פציעה.

קלינגר על הקווים עם שטקוס בשער רשמו כאמור עונה חלומית בהפועל חיפה לפני 3 שנים עם הנפת גביע המדינה וההגעה לאירופה,
כאשר מנגד בהפועל חיפה לבשו בעבר חנן ממן ואלון תורג'מן את המדים של הפועל ת"א.

הרכב משוער הפועל חיפה:
אוהד לויטה,
נועם כהן, איזוצ'וקוו אנתוני, ניסו קפילוטו, דודי טוויטו,
סער פדידה, סאקו טורה, לירן סרדל,
חנן ממן, אלון אוז'בולט, אלון תורג'מן.

סטטיסטיקה

* 123 מפגשי ליגה היו עד היום בין הקבוצות, כשהפועל תל אביב מובילה 38:43 בניצחונות ועוד 42 משחקים הסתיימו בתיקו.

* תשעת המפגשים האחרונים בין הקבוצות היו בשליטת הפועל חיפה, שניצחה שש פעמים על האפס לצד שלוש תוצאות תיקו.

* הניצחון האחרון של הפועל תל אביב היה 0:1 ביתי (בפתח תקוה) בספטמבר 2018 משער של אמיר עגייב. ניר קלינגר אימן אז את הפועל חיפה וארנסטס שטקוס עמד בשערה.

* בעונה שעברה נפגשו שתי האדומות שלוש פעמים, בהם ניצחה הפועל חיפה בבית ובחוץ בתוצאה 2:0 ופעם אחת הסתיים המשחק בתיקו שתיים.

* אלון תורג'מן כבש שמונה שערים ב-10 המשחקים הרשמיים האחרונים של הפועל חיפה.

יש לך משהו להוסיף? נשמח לשמוע

(required)

(required)